Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Szpinak ze szparagami i szynką parmeńską

Szpinak ze szparagami i szynką parmeńską

  • szpinak

  • szparagi

  • 4 jajka

  • opakowanie szynki parmeńskiej

  • pomidorki daktylowe

  • pestki słonecznika

sos: oliwa z oliwek, musztarda francuska, miód (lub cukier), ocet balsamiczny, sól, pieprz


 

 

 

 

 

 

Szparagi wstawić pionowo do wysokiego garnka, wlać tyle wody, aby główki wystawały nad jej powierzchnię. Dodać 1 łyżeczkę cukru, 1 łyżeczkę soli i odrobinę masła. Gotować około 3-4 minut.

Jajka ugotować na półmiękko (przez 7 minut).

Składniki sosu dokładnie wymieszać rózgą do momentu aż sos zgęstnieje. W razie gdy będzie za gęsty, dodać oliwy.

Szpinak wysypać do salatery, liście polać połową sosu.

Gdy jajka lekko ostygną pokroić w ósemki, rozłożyć na szpinak, dodać pocięte w kawałki szparagi, przecięte na połowę pomidorki i szynkę przerwana na kawałki.


 

 

 

 

 

 

Całość polać resztą sosu i posypać uprażonymi pestkami.

SMACZNEGO ! 💗



 

Komentarze