Sałatka z krewetkami i innymi duperelami
Sałatka z krewetkami i innymi duperelami
Bardzo egzotyczna i niepowtarzalna sałatka z krewetkami, mięsistym owocem mango, dojrzałym awokado i świeżym ogórkiem, przełamana wyraźnym smakiem fety. Do tego idealnie skomponowany sos. Kolorowy zawrót głowy, na talerzu dzieje się, ale jest to świetny przykład, że niestandardowe połączenie składników zaskoczy bogactwem smaków i aromatów. Nie uwierzysz, że ta sałatka jest genialna, póki nie spróbujesz 😋😉
mix sałat
różowe krewetki gotowane
feta
mango dojrzałe
awokado Hass
ogórek świeży
czerwona cebula
czarnuszka lub czarny sezam
1-2 ząbki czosnku
przyprawa Maggi w płynie
ostra papryka w proszku
mąka
sos balsamiczny
SOS: musztarda francuska, miód, cytryna, oliwa z oliwek
Krewetki przesmażyć na maśle z czosnkiem i Maggi, oprószyć lekko mąką i ostrą papryką.
Na talerzu wyłożyć sałatę oraz mango, awokado, ogórek i ser feta – pokrojone w większą kostkę, cebulę w cienkie plasterki lub piórka.
Polać
sosem musztardowym, ułożyć schłodzone krewetki.
Całość polać sosem balsamicznym robiąc skośną kratkę.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz