Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Mini roladki z salami, serkiem i winogronem

Mini roladki z salami, serkiem i winogronem

Niepozorna i szybka do zrobienia przystawka, dobra gdy brak pomysłu, a goście tuż... Potrzebna będzie nam tylko wędlina włoska (bo dobrze się skręca), serek (ulubiony) i winogron bezpestkowy (kolor dowolny). Rozkładamy plasterki mięsa, smarujemy serkiem, winogron nabijamy na patyczek do szaszłyków, skręcamy, kroimy i taram ! 


  • włoska wędlina w plastrach (np. salami, baleron)

  • serek puszysty typu Almette, będzie też się nadawał Philadelphia

  • winogron bezpestkowy zielony lub fioletowy

    dodatkowo: folia spożywcza i drewniany patyczek do szaszłyków

Plastry wędliny rozłożyć (lub też nawet tylko wyjąć z opakowania) na folii spożywczej w dwóch rzędach.

 



 

 

 

 

 

 

Całość posmarować serkiem.



 

 

 

 

 

 

 

Na wykałaczkę nabić kulki winogrona.



 

 

 

 

 

 

Przy pomocy folii skręcić roladkę, wyciągnąć delikatnie patyczek i pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm.

 

SMACZNEGO ! 💗

 

 

 

Komentarze