Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Żeberka z warzywami pieczone w rękawie

Żeberka z warzywami pieczone w rękawie

Żeberka pieczone w rękawie, to najprostszy sposób na przygotowanie obiadu. Do mięsa można dorzucić ulubione warzywa, które przejdą smakiem marynaty nadając daniu niezwykłego aromatu. Rękaw będzie zatrzymywał naturalne soki przed wyparowaniem i przygotowane żeberka w ten sposób będą bardzo kruche i niezwykle soczyste. Wypróbujcie przepis na pieczone żeberka i delektujcie się ich wybornym smakiem.

  • pasek chudych żeberek

    przyprawy do zapanierowania:

    papryka słodka

    papryka wędzona

    pieprz młotkowany z kolendrą

    pieprz ziołowy

    olej

Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, zapanierować. Mięso w przyprawach pozostawić najlepiej na całą noc.

  • marchewka

  • cebula

  • pieczarki

  • ziemniaki

  • przyprawy: przyprawa do ziemniaków, sól, pieprz ziołowy


 









Żeberka przesmażyć najlepiej na smalcu na rozgrzanej patelni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Warzywa pokroić na większe kawałki. Wrzucić do związanego rękawa, dodać przyprawy i potrząsać workiem, żeby przyprawy oblepiły wszystkie warzywa.




 


 

 

 

 

 

Przesmażone żeberka poupychać między warzywa, związać worek z obu stron, i ułożyć na blaszce do pieczenia. Grubą igłą przedziurawić górę worka w kilku miejscach.

Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach na trybie góra/dół przez około 1,5 godziny.

Po tym czasie można worek przeciąć wzdłuż, rozchylić i ponownie wstawić do piekarnika na 10 minut, aby danie się zapiekło.

 

SMACZNEGO ! 💗

💥To danie, którego składniki dodaję kompletnie „na oko” i zawsze wychodzi wyśmienicie.

 



Komentarze