Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Chinka słodko-kwaśna

 Chinka słodko-kwaśna

  • ½ kg wieprzowiny (schab, szynka)

  • 3 łyżki sosu sojowego

  • 2 łyżki soku z cytryny

  • pół puszki ananasa w kawałkach

  • 3 marchewki

  • 2 cebule dymki + ewentualnie cebula pokrojona w pióra

  • papryka czerwona

  • łyżka mąki ziemniaczanej

  • olej, cukier, sól, pieprz

Mięso pokroić w paski.

Sos sojowy wymieszać z ½ łyżeczki cukru i sokiem z cytryny. Zalać mięso, wstawić do lodówki na 30 min.

Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso. Dodać warzywa, mieszając smażyć 30 – 40 min.


 

 

 

 

 

 

Marchew pokroić w słupki, paprykę w paski, cebulę ze szczypiorkiem w krążki.


 

 

 

 

 

 

Ananas osączyć i pod koniec smażenia dodać do mięsa.


 

 

 

 

 

 

 

Mąkę wymieszać z 3 łyżkami soku z ananasa i ostrożnie wlać na patelnię.



 

 

 

 

 

Doprawić. Podawać z makaronem lub ryżem. 

SMACZNEGO ! 💗

Komentarze