Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Łazanki z młodą kapustą

Łazanki z młodą kapustą

 

  • 300g łazanek

    (w tym przypadku używamy gotowca ze sklepu)
  • mała główka młodej kapusty

  • 1 pałka ulubionej kiełbasy

  • 200g boczku wędzonego

  • 1 cebula

  • 1 ząbek czosnku

  • koperek

  • łyżka masła

  • przyprawy:

sól

pieprz

majeranek

szczypta cukru

3 łyżki octu jabłkowego


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boczek i kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni na której będziemy robić danie rozgrzać olej i przesmażyć mięso. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i wycisnąć czosnek. Zeszklić.


 

 

 

 

 

 

 

Kapustę pokroić na większe kawałki.

 



 

 

 

 

 

Pokrojoną kapustę wrzucić na patelnię. Dodać przyprawy i wlać ocet jabłkowy. Dusić pod przykryciem około 20-30 minut – do miękkości kapusty.


 

 

 

 

 

 

 

Gdy danie będzie nam się robiło, możemy w tym czasie ugotować łazanki (według przepisu na opakowaniu). Gotowe łazanki odcedzić na sito i przelać zimną wodą.



 

 

 

 

 

 

Gdy łazanki ociekną z nadmiaru wody wrzucić do kapusty i dodać posiekany koper.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

SMACZNEGO ! 💗






Komentarze