Łazanki z młodą kapustą
Łazanki z młodą kapustą
300g łazanek
(w tym przypadku używamy gotowca ze sklepu)
mała główka młodej kapusty
1 pałka ulubionej kiełbasy
200g boczku wędzonego
1 cebula
1 ząbek czosnku
koperek
łyżka masła
przyprawy:
sól
pieprz
majeranek
szczypta cukru
3 łyżki octu jabłkowego
Boczek i kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni na której będziemy robić danie rozgrzać olej i przesmażyć mięso. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i wycisnąć czosnek. Zeszklić.
Kapustę pokroić na większe kawałki.
Pokrojoną kapustę wrzucić na patelnię. Dodać przyprawy i wlać ocet jabłkowy. Dusić pod przykryciem około 20-30 minut – do miękkości kapusty.
Gdy danie będzie nam się robiło, możemy w tym czasie ugotować łazanki (według przepisu na opakowaniu). Gotowe łazanki odcedzić na sito i przelać zimną wodą.
Gdy łazanki ociekną z nadmiaru wody wrzucić do kapusty i dodać posiekany koper.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz