Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Ogórki z keczupem

Ogórki z keczupem

zalewa:

2l wody

3 szkl. cukru

4 łyżki soli

1 szkl. keczupu pikantnego

1 szkl. octu

do jednego słoika wrzucamy:

  • koper

  • ziele angielskie

  • czosnek

  • gorczyca



 

 

 

 

 

 

Sposób przyrządzenia:

Zalewę zagotować, ostudzoną zalać ogórki. 

Brzegi słoików i pokrywki wytrzeć do sucha, zakręcić.

Pasteryzować 10 minut lub do momentu aż zaczną zmieniać kolor, to znak, że należy wyjąć już słoiki.

Słoiki ustawić do góry dnem na połowę kocyka, a drugą przykryć, aby każdy słoik znajdował się pod kocem. W ten sposób pozostawić na całą noc.




 

 

 

 

 

Następnego dnia można już wynieść do spiżarni lub inne ciemne miejsce.

SMACZNEGO ! 💗

💥Z podanej porcji wychodzi około 7 litrowych słoików.


Komentarze