Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Fileciki z pieczarkami

Fileciki z pieczarkami

    filet z kurczaka lub indyka

    pieczarki (najlepiej mniejsze)

        jajko

        mąka

        bułka tarta 

        masło

        olej do smażenia

        przyprawy:  

        - sól

        - pieprz ziołowy

        - sól ziołowa

Filet pokroić w cienkie plastry, delikatnie potłuc, posypać solą zwykłą i pieprzem ziołowym z obu stron.

Pieczarki pokroić w cienkie plasterki po całości pieczarki i przesmażyć na maśle. Pod koniec smażenia doprawić solą ziołową.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jajko roztrzepać w talerzu i doprawić solą.

Na każdy rozbity kotlet położyć przesmażone pieczarki.



 

 

 

 

 

 

 

Zawijać w rulon, boki można założyć mięsem, ale nie ma takiej potrzeby, bo większe kawałki pieczarek nie powinny wypadać.

Każdy zawinięty rulon panierować kolejno w mąkę, jajko i tartą bułkę.










 

Smażyć na złoty kolor z każdej strony na mniejszym ogniu.



SMACZNEGO ! 💗

💥Jeśli lubicie żółty ser, można na pieczarki posypać starkowanym serem i następnie zawijać w rulon.

Komentarze