Fileciki z pieczarkami
Fileciki z pieczarkami
filet z kurczaka lub indyka
pieczarki (najlepiej mniejsze)
jajko
mąka
bułka tarta
masło
olej do smażenia
przyprawy:
- sól
- pieprz ziołowy
- sól ziołowa
Pieczarki pokroić w cienkie plasterki po całości pieczarki i przesmażyć na maśle. Pod koniec smażenia doprawić solą ziołową.
Jajko roztrzepać w talerzu i doprawić solą.
Na każdy rozbity kotlet położyć przesmażone pieczarki.
Zawijać w rulon, boki można założyć mięsem, ale nie ma takiej potrzeby, bo większe kawałki pieczarek nie powinny wypadać.
Każdy zawinięty rulon panierować kolejno w mąkę, jajko i tartą bułkę.
Smażyć na złoty kolor z każdej strony na mniejszym ogniu.
SMACZNEGO ! 💗
💥Jeśli lubicie żółty ser, można na pieczarki posypać starkowanym serem i następnie zawijać w rulon.
Komentarze
Prześlij komentarz