Malinowa chmurka bez pieczenia
Malinowa chmurka bez pieczenia
600 ml wrzącej wody
2 galaretki malinowe
500g mrożonych malin
2 paczki biszkoptów andante
250g mascarpone
500 ml śmietanki 30-36%
3 łyżki cukru pudru
50g bezików
kilka świeżych malin do ozdoby
Kwadratowa tortownica o wymiarach około 24x24
Galaretkę rozpuścić we wrzącej wodzie, dodać maliny i poczekać, aż delikatnie stężeje.
W tortownicy ułożyć warstwę biszkoptów.
Wylać galaretkę.
Ponownie ułożyć biszkopty.
Wstawić do lodówki.
Śmietankę zmiksować z cukrem pudrem oraz mascarpone (możemy dodatkowo dodać śmietan-fix).
Kiedy galaretka stężeje wyłożyć ubity krem.
Na krem pokruszyć bezę i ozdobić malinami.
Wstawić do lodówki do stężenia składników.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz