Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Zupa z mielonymi kulkami

 Zupa z mielonymi kulkami

  • 1 kg mięsa mielonego

  • przyprawa czerwony Delikat

  • bułka tarta

  • por (duży)

  • 0,5 – 1 kg pieczarek

  • 3 serki topione śmietankowe (typu kiełbaski)

  • bazylia

Mięso przyprawić Delikatem, dodać bułkę tartą, formować małe kuleczki i wrzucać do gotującej się wody.


 

 

 

 

 

W międzyczasie pokroić por w plasterki i wrzucić aby się gotował, następnie pieczarki pokroić w plasterki i wszystko razem gotować.



 

 

 

 

 

Serki zmieszać w salaterce z gorącą zupą (żeby się nie zważyły) i wylać do garnka.

Następnie wsypać bazylię i przyprawić do smaku.

Czas gotowania od momentu wrzucenia kulek z mięsa – około 1 godz.

SMACZNEGO ! 💗








Komentarze