Kąski kurczaka w chrupiącym boczku
Kąski kurczaka w chrupiącym boczku
Czasem tak niewiele potrzeba do szczęścia, bo wszystko co w boczku smakuje genialnie. Ta przekąska nie może narzekać na brak powodzenia, bardzo
szybko znika ze stołu i może się okazać, że jedna blaszka, to za mało.
filet z kurczaka (można zastąpić indykiem)
20 cienkich plastrów wędzonego boczku
marynata: keczup, sos sojowy, tabasco, papryka wędzona, cukier brązowy
Kawałki kurczaka ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni góra/dół i piec przez około 30 minut.
Po tym czasie kurczak powinien być upieczony w środku, a boczek zrobi się złoty i chrupiący.
Kąski kurczaka smakują dobrze za równo na ciepło, jak też na zimno. Podawać z ulubionym sosem, np. słodko-kwaśnym TaoTao lub czosnkowym, ziołowym, majonezowym, tzatziki - każdy będzie idealny.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz