Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Arbuzada - lemoniada arbuzowa

Arbuzada - lemoniada arbuzowa

  • 500g arbuza

  • 2 cytryny

  • 500 ml zimnej wody

  • listki mięty

  • 4 łyżki cukru

    (cukier można zastąpić miodem lub syropem klonowym)

  • kostki lodu

Z arbuza usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę, wrzucić do kielicha blendera i zmiksować.

Dodać sok wyciśnięty z cytryn, cukier i listki mięty. Miksować, aż otrzymamy gładki koktajl.

Jeśli będzie zbyt kwaśna, dosłodzić i ponownie zmiksować.

Całość przecedzić przez grube sitko, by pozbyć się resztek pestek. 

Rozlać w szklanki, dodać lód i ozdobić kawałkiem arbuza.


 SMACZNEGO ! 💗

 

Komentarze