Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Lemoniada arbuzowo – truskawkowa

Lemoniada arbuzowo – truskawkowa

  • arbuz

  • truskawki

  • 1 cytryna

  • 1 łyżka brązowego cukru

Arbuza i truskawek dałam ilość bez mierzenia.

Najpierw z arbuza usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę, wrzucić do kielicha blendera i zmiksować – arbuza wyszedł cały pojemnik kielicha, który u mnie ma pojemność 1,25l.

Gdy arbuz będzie zmiksowany dodać taką ilość truskawek, żeby znowu dopełniła cały blender.

Ponownie wszystko zmiksować.

Dodać cukier brązowy i sok z wyciśniętej cytryny. Chwilę miksować.

Lemoniadę podawać schłodzoną.

SMACZNEGO ! 💗



Komentarze