Krakersy zawijane boczkiem z chili
Krakersy zawijane boczkiem z chili
Finger foods to rodzaj małych przekąsek, do spożycia których niepotrzebne są sztućce. Oprócz tego, że ich
przygotowanie jest stosunkowo proste i szybkie, to prezentują się świetnie na stole. Coraz częściej są przygotowywane na różnego typu imprezy, nie tylko te domowe, ale także wszelkie eventy. Taką przekąską "na raz" na pewno będą mini krakersy owinięte plastrem boczku, posypane brązowym cukrem i podane z pikantnym chili. Wszystko to zapieczone w piekarniku stworzy niesamowity smak.
krakersy solone
wędzony boczek w plastrach
cukier brązowy
papryczka chili lub suszone płatki chili
Każdego krakersa osobno owinąć plastrem boczku. Krakersy rozłożyć na blaszkę piekarnika wyścieloną papierem, w ten sposób, żeby żaden ze sobą się nie stykał.
Na boczek posypać szczyptę brązowego cukru i położyć cienko pocięte plasterki papryczki lub posypać delikatnie płatkami chili.
Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez
około 20 minut, a w zasadzie do momentu, aż boczek ładnie zacznie się rumienić, a cukier roztopi się pod wpływem ciepła.
SMACZNEGO ! 💗
💥 Taka przekąska najlepiej smakuje na zimno, wówczas krakers i boczek zrobią się mocno chrupiące.
Komentarze
Prześlij komentarz