Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Trójkąty z ciasta francuskiego z boczkiem i pieczarką

Trójkąty z ciasta francuskiego z boczkiem, pieczarką i serem

Przegryzka na szybko. Spokojnie można ją potraktować jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Nie są pracochłonne, a bardzo smaczne.

  • ciasto francuskie

  • boczek wędzony lub parzony w plastrach

  • pieczarki

  • ser żółty w kostce

  • keczup

  • jajko

Rulon ciasta rozwinąć i lekko rozwałkować wszerz (ma być trochę szersze). Nożem podzielić na 9 kwadratów. 

Na każdy kwadrat wycisnąć odrobinę keczupu i rozsmarować.

Na każdy kawałek położyć niewielki plaster boczku, plaster pieczarki i kawałek sera (układać odpowiednie wielkości składników, aby zmieściły się w trójkącie).

Białko oddzielić od żółtka.

Żółtkiem smarować brzegi ciasta w środku i zlepiać trójkąty. 

Gotowe trójkąty posmarować białkiem (jeśli zostanie nam żółtko, to można zmieszać je z białkiem). Górę delikatnie, naciąć ostrym nożem.

Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Ciasto powinno zacząć zmieniać kolor.


SMACZNEGO ! 💗

 


Komentarze