Trójkąty z ciasta francuskiego z boczkiem i pieczarką
Trójkąty z ciasta francuskiego z boczkiem, pieczarką i serem
Przegryzka na szybko. Spokojnie można ją potraktować jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Nie są pracochłonne, a bardzo smaczne.
ciasto francuskie
boczek wędzony lub parzony w plastrach
pieczarki
ser żółty w kostce
keczup
jajko
Rulon ciasta rozwinąć i lekko rozwałkować wszerz (ma być trochę szersze). Nożem podzielić na 9 kwadratów.
Na każdy kwadrat wycisnąć odrobinę keczupu i rozsmarować.
Na każdy kawałek położyć niewielki plaster boczku, plaster pieczarki i kawałek sera (układać odpowiednie wielkości składników, aby zmieściły się w trójkącie).
Białko oddzielić od żółtka.
Żółtkiem smarować brzegi ciasta w środku i zlepiać trójkąty.
Gotowe trójkąty posmarować białkiem (jeśli zostanie nam żółtko, to można zmieszać je z białkiem). Górę delikatnie, naciąć ostrym nożem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Ciasto powinno zacząć zmieniać kolor.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz