Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Carpaccio z mozzarelli i mango

Carpaccio z mozzarelli i mango 

  • mango dojrzałe

  • kulka mozzarelli

  • orzechy włoskie lub pekan

SOS:

  • sok z 1 limonki

  • 3 łyżeczki brązowego cukru (można dodać mniej gdyż mango dojrzałe jest słodkie)

  • 50 ml oleju z orzechów włoskich

  • 3 łyżki octu balsamicznego

Obrane mango pokroić w plastry wzdłuż owoca.

Mozzarellę pokroić na plastry około 0,5 cm grubości i układać na przemian z plastrami mango.

Ocet, olej, sok z limonki zmieszać z cukrem – gotowym sokiem polać carpaccio.

Posypać orzechami uprażonymi na suchej patelni.

 

💥Mozarellę można zastąpić burattą – położyć kulkę burraty na środku talerza przekroić ją na środku – zrobić gwiazdkę kilkoma cięciami. Z resztą składników postępować j/w.

💥Jeśli mamy mało czasu zamiast sosu całość można polać np. kremem balsamicznym lub syropem z granatu. 


SMACZNEGO !💗

Komentarze