Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Karkówka z cebulą w sosie własnym

Karkówka z cebulą w sosie własnym

  • 2 kg karkówki

  • 3 średniej wielkości cebule

    przyprawy: 

    1 łyżeczka soli

    1 łyżeczka papryki słodkiej

    1 łyżeczka papryki wędzonej

    1 łyżeczka pieprzu ziołowego

    ½ łyżeczki papryki ostrej

    ½ łyżeczki przyprawy garam masala

    ½ łyżeczki vegety

    dodatkowo: smalec i mąka


     

 

 

 

 

 

 

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w plastry grubości około 1,5 cm. 


 

 

 

 

 

 

 

Natrzeć przyprawami i odstawić na godzinę.

Każdy plaster karkówki obtoczyć w mące. 


 

 

 

 

 

 

 

Smażyć na rozgrzanym smalcu do momentu, aż mięso zacznie nabierać złocistego koloru. Usmażone plastry przekładać do naczynia żaroodpornego. 



 

 

 

 

 

 

Na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulę pokrojoną w plasterki. Wyłożyć na mięso.




 

 

 

 

 

Jeśli mięso po przełożeniu do naczynia nie puści soków, podlać pół szklanki wody.

Karkówkę piec pod przykryciem w piekarniku w temperaturze 180 stopni. 

SMACZNEGO ! 💗
 
 


Komentarze