Faworki z boczkiem w cieście francuskim
Faworki z boczkiem w cieście francuskim
ciasto francuskie
wędzony boczek w plastrach
jajko
Boczek przeciąć w poprzek na połowę.
Ciasto francuskie pociąć w prostokąty podobnej szerokości i długości jak boczek.
Na ciasto położyć kawałek boczku i przeciąć na środku kreskę, jeden bok przełożyć przez środek i przeciągnąć (tak jak faworki)
Gotowe faworki posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piec około 15-20 minut. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
SMACZNEGO ! 💗
💥Czy
zdarza Ci się, że mimo wypieczonego na złoto ciasta z wierzchu - masz
wrażenie, że jakby do końca się nie upiekło w środku ?? Ciasto
francuskie tak ma 😉, połóż papier do pieczenia nie na blachę, a na
kratki w piekarniku, wtedy temperatura łatwiej dotrze od spodu i ciasto w
całości powinno się ładnie dopiec.
Komentarze
Prześlij komentarz