Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Faworki z boczkiem w cieście francuskim

Faworki z boczkiem w cieście francuskim

 

  • ciasto francuskie

  • wędzony boczek w plastrach

  • jajko 

Boczek przeciąć w poprzek na połowę.

Ciasto francuskie pociąć w prostokąty podobnej szerokości i długości jak boczek.

Na ciasto położyć kawałek boczku i przeciąć na środku kreskę, jeden bok przełożyć przez środek i przeciągnąć  (tak jak faworki)


 

 


 

 

 

 

 

 

Gotowe faworki posmarować roztrzepanym jajkiem. 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piec około 15-20 minut. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

SMACZNEGO ! 💗

💥Czy zdarza Ci się, że mimo wypieczonego na złoto ciasta z wierzchu - masz wrażenie, że jakby do końca się nie upiekło w środku ?? Ciasto francuskie tak ma 😉, połóż papier do pieczenia nie na blachę, a na kratki w piekarniku, wtedy temperatura łatwiej dotrze od spodu i ciasto w całości powinno się ładnie dopiec.

 

 

 

Komentarze