Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Karkówka w sosie cebulowym

 Karkówka w sosie cebulowym

  • 1kg karkówki

  • 4 cebule

  • mąka

  • olej

  • przyprawy:

    sól

    pieprz ziołowy

    pierz naturalny

    papryka czerwona

    papryka wędzona

    garam masala

Mięso pokroić w plastry grubości palca, przyprawić wszystkimi przyprawami, zalać olejem – taką ilością, żeby pokrył każdy plaster mięsa. Odstawić na dwie godziny, można też pozostawić na całą noc.

Plastry obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.


 

 

 

 

 

 

 

Cebulę pokroić w półtalarki grubości około 0,5 cm, zeszklić na oleju, dodać dwie łyżki mąki, zarumienić, podlać wodę, aby sos się zagotował i zagęścił.



 

 

 

 

 

 

Karkówkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem cebulowym.

Zapiekać w piekarniku pod przykryciem w temperaturze 180ºC przez około godzinę (mięso musi zrobić się miękkie).

SMACZNEGO !💗 



Komentarze