Roladki z tortilli w prażonej cebulce
Roladki z tortilli w prażonej cebulce
kilka placków tortilli (wielkość dowolna)
prażona cebulka
serek puszysty typu Almette
cienkie suszone kiełbaski Fuet
rzymska kapusta
ogórek zielony
papryka czerwona
kiełki słonecznika
Każdy placek tortilli posmarować serkiem, wzdłuż ułożyć sałatę, paprykę i ogórek pocięte w cienkie słupki (w ogórku można odciąć miękką część, żeby nie puściła wody), położyć kiełbaskę w całości i posypać kiełkami.
Tortille zawinąć ciasno w rulon i zawinąć folią spożywczą. Włożyć do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie rozwinąć każdą z nich i posmarować serkiem. Następnie na talerz wysypać prażoną cebulkę i obtoczyć w niej posmarowane serkiem tortille.
Gotowe tortille pokroić na plastry o grubości około 2 cm, w każdy kawałek wbić wykałaczkę.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz